Изработка на акумулаторни пакети

STRATEX има над 20 годишен опит в областта на професионалните решения за автономно захранване, с т.н. “Специални батерии” или набор от клетки / елементи на 1,2V – 2V – 3V – 3,2V– 3,7V DC, комплектовани и събрани в батерии / пакети от елементи. Така наречените специални батерии могат да бъдат събрани от първични източници на ток – алкални или литиеви батерии или от акумулаторни / презареждаеми клетки и се прилагат за разнообразни стационарни, индустриални и мобилни приложения.

Използването на акумулаторните “Специални батерии” може да бъде в режими на работа Stand By – на подзаряд или в Cyclic – цикличен режим, което обуславят голямото разнообразие от използвани електрохимични схеми: Pb VRLA / оловно-киселинни, Ni-Cd, Ni-MH, Li-ION, Li-POL, LiFePO4 и други. Първичните специални батерии като LITHIUM ( LiSO2, LiMnO2, LiSOCl2 ), ALKALINE и други, намират също широко приложение в специфични области на бита, индустрията, военните и космически приложения.

Сервиза за батерии на СТРАТЕКС ООД има дългогодишен опит и разполага със специализирано оборудване за изготвяне на пакетите по технологията “точкова заварка” за професионално подвръзване в пакети на акумулаторните  клетки и батерии. Сервиза ни извършва също заряд – разряд, тестване и оценка на експлоатационната годност на акумулаторни пакети със специализирани тестери, товарни у-ва, аналайзери и друго специализирано оборудване.