Батериите за мотоциклети Yuasa са изградени така, че да издържат по-дълго и да доставят повече енергия. Като следвате няколко прости съвета и се грижите правилно за батерията си, можете да получите максималния възможен експлоатационен живот.

Винаги внимавайте и спазвайте правилните указания за здраве и безопасност, за да се предпазите от тежки наранявания от пожар, експлозия или изтичаща киселина.

 

Използвайте правилната батерия
Може да звучи очевидно, но проверете дали батерията ви е с правилната спецификация и технология за вашия мотоциклет. Използването на грешна батерия ще доведе до кратък експлоатационен живот. Тук можете да проверите правилната батерия за вашия мотор.

Yuasa YTZ7S ъпгрейд на батерия за мотоциклети

Ъпгрейд за максимален живот
За някои модели батерии се предлага надстройка, която ще осигури до 3 пъти по-дълъг живот, ако се поддържат правилно.

 

Вижте таблицата на YUASA за надстройване на батерии за мотоциклети и скутери.

 

Заредете правилно
Когато зареждате YuMicron или конвенционална батерия за мотоциклет, винаги отваряйте вентилационните капачки и проверете дали вентилационната тръба не е запушена по никакъв начин. Това ще гарантира, че по време на зареждането няма да се образуват запалими и потенциално експлозивни газове.

 

Yuasa Smart зарядно устройство

Дръжте батерията напълно заредена, за да предотвратите вътрешни повреди. Това не е трудно, докато мотоциклетът ви се използва редовно, тъй като честото пътуване от повече от десет минути ще направи това, при условие че алтернаторът ви е в добро състояние.

Ако правите дълги паузи от карането или правите много кратки пътувания, батерията ви няма да бъде заредена напълно, така че трябва да свържете интелигентно зарядно устройство за батерии, когато мотоциклетът ви не се използва.

Интелигентните зарядни устройства могат безопасно да наблюдават и поддържат батерия, докато тя все още е на мотора. Чрез използването на такова по време на продължителни периоди на съхранение, можете да поддържате батерията на оптимално напрежение и да позволявате на системите за сигурност и паметта на ECU да останат активни.

Винаги проверявайте инструкциите на зарядното устройство, за да се уверите, че то има режим на поддръжка и е безопасно за зареждане без надзор.

 

Съхранение
Батериите губят заряда си естествено, когато не се зареждат. Ако нивото на заряд падне твърде ниско, тогава те не могат да бъдат възстановени. Когато естествено се саморазреди, батерията не може да поддържа електрически товари, като системи за сигурност, устройства за обездвижване и памет на ECU.

Yuasa препоръчва зареждане на батерията на мотоциклета през зимата, виж по-горе.

 

Поддръжка
Спазването на правилния график за поддръжка ще удължи експлоатационния живот. Това може да се различава в зависимост от модела на батерията, но типичните стъпки са:

 

– Изключете батерията от мотора, първо отрицателния терминал
– Поставете батерията на чиста, равна повърхност на добре проветрено място
– Проверете клемите за корозия. Ако има такъв, почистете с телена четка
– Свалете запушалките на капака и долейте до дестилирана вода до нивото, посочено на батерията. (Само за обслужваемите типове батерии)
– Затегнете добре тапите на капака. (Само за обслужваемите типове батерии)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.